394 - حرکت به سمت تدریس دبیران رسمی در کلاس‌های نهضت

حرکت به سمت تدریس دبیران رسمی در کلاس‌های نهضت

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های امروزمان این است که ۱۶ هزار نفر از سیستم ما خارج شدند و به آموزش و پرورش پیوستند که باید برای جایگزینی آنها تدبیر کنیم گفت: رویکرد این است که کار را بر مبنای مدرسه محوری هدایت کنیم و از دبیران رسمی آموزش و پرورش کمک بگیریم، به عنوان مثال از معلم ابتدایی بخواهیم که بعدازظهرها هم در کلاس‌های نهضت حاضر شود و درس بدهد.

شاپور محمدزاده، درباره شایستگی‌های حرفه‌ای مورد نیاز برای آموزش بزرگسالان و صلاحیت آموزش دهندگان در این زمینه گفت: زمانی که ما آموزشیار داشتیم، صفر تا صد جذب آموزشیاران برعهده ما بود و تلاش می کردیم ویژگی‌ها و شایستگی‌هایی را اعلام و بر همان اساس نسبت به گزینش، آموزش و جذبشان اقدام کنیم اما از سال ۹۰ که بحث ادغام و تجمیع پیش آمد کار به موسسان واجد شرایط سپرده شد و افراد از طریق موسسات جذب می‌شدند.

وی افزود: با این حال افراد به مراکزی چون جهاد دانشگاهی معرفی می‌شدند تا تحت آموزش قرار بگیرند و آمادگی نسبی برای حضور در کلاس پیدا کنند. قاعده کار این است که حتما باید از نظر مدرک تحصیلی سواد قابل قبولی داشته باشند زیرا دیپلم جذب نمی‌کردیم و اکنون حداقل مدرک لازم، کارشناسی به ویژه در رشته‌های مرتبط با آموزش و پرورش است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه شاید در برخی مناطق به علت کمبود نیرو از رشته‌های غیرمرتبط استفاده کرده باشیم، اما تلاش کردیم با آموزش‌های مکمل و توجیهی، آنها را آماده کنیم گفت: در حین خدمت نیز آموزش‌هایی ارائه می شود.

محمدزاده درباره روند استخدام آموزشیاران نهضت سوادآموزی در آموزش و پرورش گفت: طبق قانون افرادی که وارد نهضت سوادآموزی می‌شدند باید پنج سال به عنوان آموزشیار کار می‌کردند و سپس جذب می‌شدند، اما در سال های اخیر اینگونه نیست و بحثی تحت عنوان آموزشیار نداریم.

وی ادامه داد: البته طبق قانون تعیین تکلیف و مصوبه ای که مجلس اخیرا برای جذب  گروه‌های چهارگانه داشت، قرار شد آموزشیاران نهضت سوادآموزی در آزمونی شرکت و در صورت کسب حدنصاب در آموزش و پرورش استخدام شوند. سال گذشته ۱۶ هزار آموزش دهنده از نهضت سوادآموزی به وزارت آموزش و پرورش تزریق شد و در واقع ۱۶ هزار کلاسی که قرار بود بدون معلم بماند با حضور آنها تکمیل شد.

 رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های امروز ما همین است که ۱۶ هزار نفر از سیستم ما خارج شدند که از بهترین همکاران ما بودند و باید برای جایگزینی آنها تدبیر کنیم اظهار کرد: رویکرد ما برای رفع این نقطه ضعف این است که کار را بر مبنای مدرسه محوری هدایت کنیم و از  دبیران رسمی آموزش و پرورش کمک بگیریم به عنوان مثال از معلم ابتدایی بخواهیم که بعدازظهرها هم در کلاس‌های نهضت حاضر شود و درس بدهد.

محمدزاده ادامه داد: قبول داریم که نیروهای خوبمان را از دست دادیم، اما اگر بتوانیم این طرح را اجرا کنیم و بخواهیم که مدیران مدارس بیشتر کمک کنند تصور می‌کنم این دغدغه مرتفع شود.

وی با بیان اینکه یکی از کارهای سخت آموزش دهنده‌های ما در نهضت سوادآموزی شناسایی و جذب بیسوادان است گفت: هرچند دوستان ما دست روی دست نگذاشته‌اند و به این فکر افتاده‌اند طوری برنامه‌ریزی شود که برای شناسایی و جذب کمتر دچار مشکل شویم. اطلاعات ۶۵۰ هزار بیسواد را تا آدرس بلوک ساختمان از مرکز آمار دریافت کرده‌ایم و اسامی را در اختیار استان‌ها قرار داده‌ایم و شاید بتوانیم خودمان برای جذب اقدام کنیم و اطلاعات را در اختیار مدرسه قرار دهیم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تاکید کرد: مدرسه کانون تربیتی محله است و طبق اسناد بالادستی مدرسه موظف است بیسوادان پیرامون خود را نیز شناسایی کند، ضمن آنکه درصد قابل توجهی از این بیسوادان، اولیای دانش‌آموزان ما هستند و فکر می کنم شناسایی کار سختی نباشد.

محمدزاده با گلایه از اینکه نیمی از فعالیت های سازمان بر استخدام و جذب آموزشیاران در وزارت آموزش و پرورش متمرکز شده، درحالی که کار ما این نیست و باید روی افزایش کیفیت آموزش کار کنیم گفت: دو سال است آموزش دهنده جدید جذب نمی کنیم، زیرا می دانیم دوسال دیگر همین افراد مقابل مجلس می روند و می خواهند استخدام شوند، بنابراین یک هزینه برای مجلس و دولت درست می‌شود؛ اما اگر آموزش دهنده ما از نیروهای رسمی باشد به ازای هر نفر که باسواد کند یک میلیون تومان حق الزحمه دریافت می‌کند و دیگر مشکل بیمه، مالیات، استخدام و غیره هم ندارد.

 

منبع: www.isna.ir

تاریخ: ۱۳ بهمن‌ماه ۱۳۹۹

دیدگاهتان را بنویسید

دانش آموز عزیز ، دبیر این درس هر شب از ساعت 21 الی 24 در بخش دیدگاه پاسخگوی سوالات شما می باشد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *