رضوان حکیمزاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش امروز در گفتوگوی زنده تلوزیونی درباره آخرین تصمیمات اتخاذ شده برای شروع سال تحصیلی جدید گفت: بر اساس آخرین تصمیمات اتخاذ شده از ۱۵ شهریور سال تحصیلی جدید را شروع خواهیم کرد. شروع سال تحصیلی لزوما به معنای بازگشایی فیزیکی مدارس نیست بلکه به معنای شروع جریان آموزش است.
او در ادامه بیان کرد: بسیاری از خانوادهها دغدغه حضور همه دانشآموزان در مدرسه از ۱۵ شهریور با توجه به شیوع کرونا را دارند که در این زمینه آموزش و پرورش تابع تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا است. جریان آموزش شروع خواهد شد و یا به صورت حضوری خواهد بود و یا به شکل ترکیبی حضوری مجازی این آموزش ارائه خواهد شد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در مناطق دور دستِ عشایری و روستایی که کلاسها و مدارس کم جمعیت داریم با رعایت پروتکلهای بهداشتی آموزش را به صورت حضوری شروع میکنیم؛ زیرا در این مناطق ممکن است دانشآموزان زیر ساخت دسترسی به اینترنت و فضای مجازی را نداشته باشند و قطعا این دانشآموزان نباید از جریان آموزش عقب بمانند.
عدم دسترسی بیش از ۳ میلیون دانش آموز به شبکه شاد.
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه درباره عدم دسترسی بیش از ۳ میلیون دانشآموز به شبکه شاد تاکید کرد: همه محتوای آموزشی در سال قبل که از طریق آموزشهای مجازی ارائه شد، از ظرفیت صدا و سیما و بستر شاد و راهبران آموزشی استفاده شد.
معاون وزیر علوم در ادامه بازماندن ۳۰ درصد از دانشآموزان از تحصیل در سال گذشته به دلیل آموزشهای مجازی را رد کرد و توضیح داد: ما اعلام کردیم که ۳۰ درصد دانشآموزان امکان استفاده از بستر فناوری را نداشتند و این امر به معنی تعطیل شدن آموزش این دانشآموزان نبوده بلکه با استفاده از درسنامهها و به صورت حضوری جریان آموزان برای این تعداد از دانشآموزان هم پیگیری شد.
هیچ گزارشی از ابتلای دانشآموزان به کرونا در ایام امتحانات نداشتیم.
حکیم زاده افزود: امتحانات با موفقیت برگزار شد و خوشبختانه هیچ گزارشی از ابتلای دانشآموزان به کرونا در ایام امتحانات نداشتیم. علیرغم شرایط سختی که بود آموزش و پرورش خیلی موفق عمل کرد و البته این به معنای این نیست که هیچ مشکلی هم در کار ما وجود نداشته است. یکی از چالشهای ما عدم دسترسی تعدادی از دانشآموزان به فضای مجازی و بستر اینترنت است، آموزش و پرورش کاری که میتواند انجام دهد این است که شرایط آموزش را فراهم کند، اما تهیه کردن زیر ساختها و این وسایل قطعا از عهده آموزش و پرورش برنمیآید.
میتوانیم مدرسه را در دستان دانشآموز بگذاریم.
او ادامه داد: در گذشته اگر میخواستیم که دانش آموزی از تحصیل بازنماند باید چند میلیارد هزینه ساخت مدرسه میکردیم، ولی امروز با هزینه ۱ و نیم میلیون تومان و تهیه یک تبلت میتوانیم مدرسه را در دستان دانش آموز بگذاریم. این اقدام فرصتی است که میتوان به این وسیله دانشآموزانی که به امکانات آموزش مجازی دسترسی ندارند را پوشش بدهیم. اگر این امر تبدیل به یک پویش ملی شود مشکلات این دانشآموزان نرفع خواهد شد.
مدارس را مجبور به کنار گذاشتن برنامههایشان نمیکنیم.
معاون آموزش ابتدایی در ادامه درباره نحوه فعالیت مدارسی که قبل از راه اندازی شاد اقدام به طراحی سامانه هایی برای آموزش کرده بودند ادامه داد: شاد به دلایلی تنها بستر رسمی آموزش وزارت آموزش و پرورش است. یکی از این دلایل اختصاصی بودن آن برای آموزش است که برای ما مهم است. قطعا تمام مدارسی که برنامههایی را داشتند باید با شاد هماهنگ باشند و این معنی اجبار این مدارس به کنار گذاشتن برنامههای خودشان نیست، اما یک کارگروه فنی در وزارت خانه تشکیل شده و این موضوع در حال بررسی است. از بعد نظارتی همه مدارس باید عضو شاد باشند تا وظیفه نظارتی را انجام بدهیم. اما سازوکار اینکه به چه شکل مدارس هم برنامههای خودشان را انجام دهند و هم آموزش و پرورش بتواند بر آنها نظارت داشته باشد هنوز نهایی نشده است.
اطلاعات دانشآموزانی که عضو شاد نیستند در دسترس است.
حکیم زاده در ادامه اظهار داشت: سامانه نظارتی در بستر شاد این امکان را میدهد که شهر به شهر و منطقه به منطقه دانشآموزانی که عضو شاد نشدهاند را شناسایی کرد. مدیر مدرسه اسامی دانشآموزانی که عضو شاد نیستند را در اختیار دارد و دلایل عضو نبودن در شاد بررسی شده و مشخص است که در یک مدرسه چند دانشآموز دسترسی ندارند و چند نفر از این دانشآموزان به دلیل در اختیار نداشتن گوشی عضو شاد نیستند. آمار این دانشآموزان هم اکنون آماده است.
ثبت نام نکردن دانشآموز مشکلی را حل نمیکند.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برای ما سلامتی دانشآموز اولویت است. خانوادهها خیالشان راحت باشد که نظام آموزشی برای سلامت فرزندان آنها اولویت قائل است؛ بنابراین ثبت نام نکردن دانشآموز برای سال تحصیلی جدید مشکلی را حل نمیکند.
منبع: www.khabaronline.ir
تاریخ: ۱۴ مردادماه ۱۳۹۹